fredag 10 januari 2014

Lyxig Torskgratäng med Kräftstjärtar

Hade tinat Torsk igår för att göra fiskpinnar, men det blev rester istället så vi fick använda den idag istället.
Men kände inte för fiskpinnar denna fredag, kändes inte så lyxigt.
Så jag började att leta recept och hittade detta fantastiska recept.

Ingredienser 
800 g torskfilé 
salt 
Peppar 
1/2 dl vatten 
3/4 dl vitt vin 
3 msk hummerfond
1 dl Créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré 
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag 
Grov hackad dill


Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form. 
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt Cream fraiche, grädde och sist tomatpuré 
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. red såsen om den känns för tunn, Tillsätt dillen. 

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. 
Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill. 

Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris 

Ät och njut ! 

Alla vi här hemma älskade det ! 
Barnen frågade om vi inte kunde ha det i morgon igen :) 






1 kommentar:

Trebarnsmor sa...

Smarrigt!! Tack för gott middagstips! Trevlig helg!!