Men kände inte för fiskpinnar denna fredag, kändes inte så lyxigt.
Så jag började att leta recept och hittade detta fantastiska recept.
Ingredienser 
800 g torskfilé 
salt 
Peppar 
1/2 dl vatten 
3/4 dl vitt vin 
3 msk hummerfond
1 dl Créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré 
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag 
Grov hackad dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form. 
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt Cream fraiche, grädde och sist tomatpuré 
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. red såsen om den känns för tunn, Tillsätt dillen. 
Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. 
Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill. 
Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris 
Ät och njut ! 
Alla vi här hemma älskade det ! 
Barnen frågade om vi inte kunde ha det i morgon igen :) 
1 kommentar:
Smarrigt!! Tack för gott middagstips! Trevlig helg!!
Skicka en kommentar