Men kände inte för fiskpinnar denna fredag, kändes inte så lyxigt.
Så jag började att leta recept och hittade detta fantastiska recept.
Ingredienser
800 g torskfilé
salt
Peppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
1 dl Créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
Grov hackad dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form.
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt Cream fraiche, grädde och sist tomatpuré
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. red såsen om den känns för tunn, Tillsätt dillen.
Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill.
Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris
Ät och njut !
Alla vi här hemma älskade det !
Barnen frågade om vi inte kunde ha det i morgon igen :)
1 kommentar:
Smarrigt!! Tack för gott middagstips! Trevlig helg!!
Skicka en kommentar